Nominatie beste luisterboek

Schaduwkind Suite van P.F Thomése met muziek van CVB staat op de shortlist voor de Storytel Award 2015.

Het is de derde keer dat haar projecten van op muziek gezette verhalen genomineerd is voor beste Luisterboek. In 2007  De Dierenverhalen en in 2014 Het geluk van de Sprinkhaan, beide luisterboeken met en door Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet.

Over Schaduwkind Suite: Tijdens dit concert leest P.F. Thomése voor uit het boek ‘Schaduwkind’, dat hij schreef na de dood van zijn dochtertje. Tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven door gitariste/ componiste Corrie van Binsbergen, geïnspireerd op het boek. Hierdoor ontstaat als het ware een film voor de oren. In overleg met de auteur heeft CVB de keuze van de tekst en de volgorde uit het boek gemaakt. Voor Schaduwkind stelde ze een 11-tallig strijkers-ensemble samen van studenten van het VU-orkest in combinatie met improvisaties van haarzelf op elektrische gitaar en Albert van Veenendaal op geprepareerde vleugel.

Schaduwkind Suite