Over Stichting Brokken

Corrie over het ontstaan van de stichting:

Heel veel jaren geleden (1986) wilde ik een eigen bandje; ik vroeg 2 bevriende muzikanten en 2 muzikanten die ik niet kende, maar die ik wel te gek vond, of ze zin hadden mee te doen. Geen idee of het wat zou worden zei ik hen, en of er iets mee verdiend zou worden. Voor niemand een probleem en daar was: Corrie en de Brokken. Een stijloverschrijdende band waarin pop, jazz en hedendaagse muziek als vanzelfsprekend met elkaar gecombineerd werden.

In 1996 wilde ik een grotere band en stelde ik een waanzinnig elftal samen: Corrie en de Grote Brokken. Ik wilde tijd nemen voor de repetities. We waren allemaal 10 jaar verder en ouder, er moest brood op de plank, zomaar een paar weken tijd van muzikanten vragen zonder vergoeding: dat kon niet meer. Duidelijk was dat er financiële ondersteuning aangevraagd moest worden. Dat vereiste een ‚rechtspersoon’. Een wát? Een rechtspersoon, een stichting dus bijvoorbeeld. Oh…. Ehm… Okay dan. Een vriend werd penningmeester, ik zelf secretaris, en m’n broer wilde wel voorzitter zijn. 14 mei 1996 gingen we naar de notaris. Dat was het begin van Stichting Brokken.

Wat eigenlijk als een soort ‚wassen neus’ begon, is uitgegroeid tot een heuse ‚culturele instelling’ waarmee we ongelofelijk veel prachtige projecten hebben gedaan en nog steeds doen.

Sinds 2005 heeft Stichting Brokken meerjarige financiële ondersteuning ontvangen van het Fonds Podiumkunsten. Een bevoorrechte positie waar ik dankbaar voor ben. Het schiep een consistente basis om vanuit te werken en al die producties te kunnen realiseren. Voor de periode 2021-2024 heb ik geen subsidie aangevraagd. Mede in het besef dat er zoveel gegadigden zijn die uit die ruif moeten eten en er veel te weinig geld is. En ook om me meer te kunnen toeleggen op componeren.

Ga voor alle zakelijke info naar Organisatie.

Brokken records

Corrie van Binsbergen startte in 2008 het eigen platenlabel Brokken Records. Net als bij Stichting Brokken is het overkoepelende kenmerk avontuurlijke eclectische muziek zonder grenzen.

BR012: Wonden en brutaliteit
Tom America & Delphine Lecompte

BR011: Ik wou
Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet

BR010: 10
Special edition

Vanbinsbergen Playstation & tracks van Brokken Records 001 – 009

BR009: Hide & Squeak
Alan Purves

BR008: No Trace
Duo van Otterloo van Veenendaal

BR007: and the cowgirls kept on dancing
TWO AL’S

BR006: self portrait in pale blue
Corrie van Binsbergen

BR005: VIER!
Corrie en de Grote Brokken

BR004: over de bergen
Corrie van Binsbergen & Josse De Pauw a.o.

BR003: The Midge
Andy Bruce and The Rigidly Righteous

BR002: Midday Moon
Tineke de Jong, Albert van Veenendaal, Hans Hasebos, Alan Purves

BR001: For a Dog
CRAM