BrokkenBal

Zij vertaalt het werk van de auteur naar een magisch moment — Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Stichting CPNB

Rond de Boekenweek presenteerde CVB van 2006 tot 2016 het vermaarde BrokkenBal, een avond met veel muziek en meerdere literaire gasten. De laatste jaren waren de schrijvers van het Boekenweekgeschenk hoofdgast op het BrokkenBal. In 2013 was dat Kees van Kooten, in 2014 Tommy Wieringa, in 2015 Dimitri Verhulst en in 2016 Esther Gerritsen. Bij verschillende edities was Remco Campert eregast.

Het begon allemaal in 2003 toen Corrie van Binsbergen bij wijze van experiment een serie “Schrijvers in Concert” in het oude Amsterdamse Bimhuis organiseerde met Remco Campert, Toon Tellegen, Manon Uphoff, Kees van Kooten.

Strekking: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven op de verhalen; als ‘een film voor je oren’. Haar geheel eigen stijl in combineren van literatuur en muziek werd een groot succes. Vele concertreeksen en optredens met diverse schrijvers en dichters in Nederland en Vlaanderen volgden en er verschenen vele luisterboeken. Ook vloeiden er nieuwe projecten uit voort, zoals Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet, muziektheater Brieven aan Doornroosje met Hans Dagelet, de samenwerking met Josse De Pauw resulterend in de opera over de bergen en in 2017 de voorstelling Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol met Dimitri Verhulst.

Wie er optraden:
Remco Campert, Toon Tellegen, Manon Uphoff en Kees van Kooten, P.F. Thomése, Ramsey Nasr, Renate Dorrestein, Josse De Pauw, Hagar Peeters, Rascha Peper, Jules Deelder, Erik Jan Harmens, Tjitske Jansen, Ingmar Heytze, Elvis Peeters, Paul Bogaert, A.L. Snijders, Hans Dagelet, Tonnus Oosterhoff, Tommy Wieringa, Esther Gerritsen, Anne Vegter, Ellen Deckwitz, Griet Op de Beeck en Dimitri Verhulst.

Meer