Corrie en de Grote Brokken I

Gitariste Van Binsbergen lijmt wat onsmeedbaar is — NRC Handelsblad

Crossover in de ware zin des woords. Twaalf kopstukken uit de Nederlandse pop en jazzwereld. Filmische muziek, popsongs, dialogen, gecomponeerde en/of geïmproviseerde delen, hilarische intermezzi, er komt van alles voorbij! De legendarische band speelde van 1996 – 2014.

Bob Fosko zang Beatrice van der Poel zang Wouter Planteijdt gitaar, zang Angelo Verploegen trompet David Rothschild trombone David Middelhoffsaxen Frans Blanker saxen Dionys Breukers toetsen, sampling Hans Hasebos vibrafoon, xylofoon Hein Offermans bas Yonga Sun drums Corrie van Binsbergen gitaar

Corrie van Binsbergen startte haar eerste band Corrie en de Brokken in 1986. Dat was een stijl-overschrijdend, instrumentaal sextet waarin alle invloeden van wat zij zelf mooi vond samenkwamen. In 1996 zette ze er een tandje bij en richtte Corrie en de Grote Brokken op, een superband met 12 kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz. De band speelde op pop- en jazzpodia, op North Sea Jazz, op Paaspop tussen Anouk en De Dijk, in Venlo tussen Heino en de Heideroosjes.

Corrie en de Grote Brokken was aanvankelijk opgezet als eenmalig project, maar door het grote enthousiasme van publiek, pers en de muzikanten zelf planden ze regelmatig een tour. Van Binsbergen maakte drie programma’s met de band in de periode 1996-2006, waaronder HET LAND IS MOE. Daarna volgde in 2011 nog VIER! waarmee Corrie haar 25-jarig jubileum op de Nederlandse podia vierde en in 2014 tenslotte LAST!

Van Binsbergen was de cross-over hype van de laatste jaren ver vooruit met Corrie en de (Grote) Brokken en was te horen op radio 1, 2, 3, 4, 5 én 6.

Meer