Corrie van Binsbergen Solo

Corrie van Binsbergen is een klasse apart, een gitarist in de categorie van de intelligente, scherpe en spannende rockgitaristen als Frank Zappa of Marc Ribot, al doet ze hier af en toe ook wat aan Bill Frisell denken. — Moors Magazine

Met een live soloconcert van Van Binsbergen duik je – ook als publiek-  in het diepe. Alles is open en er kan van alles gebeuren. In improvisaties schildert ze ter plaatse haar zelfportretten. Van diep donker naar knallend rood, en langs vrolijk geel en fris groen naar een zacht bleekblauw. Haar soloalbum Self portrait in pale blue is in één tint. Het is een contemplatief album dat zeer veel mooie recensies kreeg. De CD wordt door een breed publiek gewaardeerd; van collega-musici tot de buurvrouw.

Het Zappiaanse More stories from the girl who wasn’t talking is totaal anders van aard.

Onder de titel I wasn’t talking – een antwoord op Frank Zappa’s Shut up and play your guitar – deed Corrie van Binsbergen een soloconcert op het Holland Festival in 2000. In 2003 volgde More stories from the girl who wasn’t talking, een soloconcert met een zelf gecreëerde soundtrack en beeldsamples. In 2006 werd zij uitgenodigd op de Zappanale. Stories from the girl who wasn’t talking is een work in progress, en wisselt per uitvoering van lengte en invulling.

Meer