Een groter gebeuren

Bericht aan de mensheid: u heeft uw kans gehad. U heeft uw kans vergooid. Uw wereld staat in brand en u woekert als onkruid.

In opdracht van festival Het grote gebeuren lieten schrijver-muzikant Auke Hulst en Corrie van Binsbergen zich door het gelijknamige apocalyptische verhaal van Belcampo inspireren tot een hedendaagse apocalyps, een verhaal over klimaatverandering, het eind der tijden en dat wat blijft: de liefde. Literair muziektheater dat diep doordringt in de morele en politieke vragen van onze tijd.

Auke Hulst voordracht, zang en akoestisch gitaar Corrie van Binsbergen gitaar Hermine Deurloo mondharmonica, sopraansax Joost van Es viool, mandoline, banjo Joost Buis trombone, lapsteel Albert van Veenendaal (prepared) piano Hein Offermans bas Yonga Sun drums en electronica

Corrie van Binsbergen heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld in combineren van literatuur en muziek tot een unieke vorm van muziektheater. Strekking: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven op de verhalen; als ‘een film voor je oren’.
Speciaal voor deze voorstelling stelde Van Binsbergen een ensemble samen. Leuk en bijzonder is dat verteller Auke Hulst ook zelf zijn gitaar erbij pakt en een lied gaat zingen.

Auke Hulst schreef bekroonde romans en reisboeken, waaronder Kinderen van het Ruige Land, Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland en Motel Songs. Daarnaast is hij actief als songschrijver en muzikant, zowel solo als met de band De Meisjes. In juni 2018 won Auke Hulst met Motel Songs de Bob den Uyl Prijs 2018 voor het beste journalistieke reisboek.

Na het succesvolle Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol met Dimitri Verhulst is het nu tijd voor Een groter gebeuren! 

Meer