Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol

Veel meer schone kunsten zal je in je leven nauwelijks treffen — JazzNu

Naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Van Binsbergen componeerde een muzikaal scenario voor een hybride ensemble van Nederlandse jazzmusici en een Vlaams strijktrio. Het resultaat: een enerverende film voor de oren, een muzikale literaire trip. De evolutie van de mensheid in razende vaart. Met een negenkoppige band waar jazz, pop, klassiek en moderne muziek hand in hand gaan. En met Dimitri als weergaloze verteller.

Corrie van Binsbergen nodigde de schrijver in 2015 uit voor haar vermaarde BrokkenBal in het Amsterdamse Bimhuis. Die eerste ontmoeting bleek een geweldige match. Op het programma stonden toen de eerste bladzijden van Godverdomse dagen op een godverdomse bol. Verhulst – een klasse verteller, zeer muzikaal ook – haalde met zijn bizarre verhaal bij Van Binsbergen en haar band alles uit de kast. Ze besloten toen gelijk tot een verdere samenwerking. Voor de tour maakten ze samen een selectie van de tekst van het gelijknamige boek.

Godverdomse dagen op een godverdomse bol verscheen in 2008 en werd bekroond met de Libris Literatuurprijs.

Dimitri Verhulst verteller Corrie van Binsbergen gitaar Jan Willem van der Ham fagot/contrafagot/altsax Jasper Blom klarinet/basklarinet/tenorsax Albert van Veenendaal piano Hein Offermans contrabas Alan ‚Gunga’ Purves percussie Jeroen Baert viool Yumika Lecluyze altviool Seraphine Stragier cello

CREDITS
Dimitri Verhulst tekst Corrie van Binsbergen muziek Chris Weeda geluid Kees van Zelst licht Titus Tiel Groenestege regieadvies Ben van Duin fotografie Stichting Brokken productie Behoud de Begeerte coproducent

Gerealiseerd met de steun van:
Fonds Podiumkunsten / Amsterdams Fonds voor de Kunst / Prins Bernhard Cultuurfonds / NORMA fonds
de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Meer
Muziektheater dat het boek overtreft **** — Theaterkrant, Henri Drost (18-12-2017)
Dimitri Verhulst is een geboren theaterperformer. En het swingt verdomme wel — Volkskrant, Vincent Kouters (24-11-2017)
Een top-avond op een godverdomse bol — blog Foxxblok (24-11-2017)
Verhulsts vindingrijke, extatische taalwonderwerk blijft twee uur lang boeien. Compositie en taal passen prachtig bij elkaar. — NRC, Kester Freriks (21-11-2017)
Mooi hoe taal en muziek afwisselend het voortouw nemen, maar nog mooier als ze elkaar gelijktijdig versterken. — Het Parool, Sander Janssens (21-11-2017)
Interview Corrie en Dimitri — NPO 1 Radio, Nieuws en Co (21-11-2017)
Smeuïge turbogeschiedenis van de mensheid op gierende klankmoderniteit — NRC, Joep Stapel (15-11-2017)
LP recensie — JazzFlits, Herman te Loo (15-11-2017)
Schitterend literair concert, Godverdoms aangrijpend. Veel meer schone kunsten zal je in je leven nauwelijks treffen — JazzNu, Rinus van der Heijden (26-10-2017)
Godverdomse Dagen in het VRT Journaal — VRT Journaal (09-10-2017)
(LP) Een absolute aanrader, voor liefhebbers van literatuur, van jazz, rock en van avontuur — Moors Magazine, Holly Moors (09-10-2017)
Interview Corrie van Binsbergen — Vooruit Magazine, Peter Van Den Eede (13-09-2017)
Website by HOAX Amsterdam