Het land is moe

Het land is moe maar de Brokken zijn springlevend. — Draai om je oren

Na twee succesvolle concertseries van Corrie en de Grote Brokken in 1997/1998 en 2000/2001 stond er in november 2005 weer een derde serie op stapel. Het nieuwe programma ‘Het land is moe’ was al te zien in Frascati in mei 2004. Het gelijknamige album met de opnames van deze concerten werd op 2 november 2005 in het Bimhuis gepresenteerd gekoppeld aan een tournee door Nederland.

Stond het vorige programma ‘Kado uit de hel!’ in het teken van de worsteling met de liefde, ditmaal passeerden maatschappelijke ongemakken als eenzaamheid en onverdraagzaamheid de revue. Tekstmateriaal van o.a. Remco Campert, Josse de Pauw, Esther Gerritsen, Drs. P en Jan Mulder.

Bob Fosko zang Beatrice van der Poel zang Wouter Planteijdt gitaar/zang Angelo Verploegen trompet Jasper Blom tenorsaxofoon Rutger van Otterloo alt-, sopraan-, en baritonsaxofoon David Rothschild trombone Dionys Breukers toetsen, sampling Hans Hasebos marimba/vibraphone Hein Offermans bas Arend Niks drums Corrie van Binsbergen gitaar, composities, samenstelling, productie

Het was voor mij de eerste keer dat ik Corrie en de Grote Brokken zag maar ik ben meteen verkocht. Dit is helemaal mijn ding met die swingende, stampende en dampende muziek gelardeerd met prachtige, literaire, scherpe en kritische teksten of juist andersom. En de humor niet te vergeten die overal opduikt. De talenten van de twaalf bandleden gaan niet ten onder in het geheel maar in dit geval is het geheel nóg meer dan de som der delen met een virtuoos solerende Corrie van Binsbergen als inspirator en bandleider. (Jazzpodium 2005)

Meer