Kado uit de hel!

Van Binsbergen mag er dan misschien geen naam voor hebben, haar nieuwe creatie is simpelweg superieur muziektheater. — NRC Handelsblad

Kado uit de hel is meer dan een concert. Het is muziektheater met opera-achtige trekjes, zoals afwisselend gezongen en gesproken dialogen. Het geweldige contrast is fascinerend. De muziek van Corrie van Binsbergen heeft verborgen ladingen. Het resultaat is een niet mis te verstaan libretto, een helse komedie, boeiend toongezet. (Opzij ’01)

Er valt veel te genieten in deze zappaiaanse mini-opera met teksten van vele schrijvers (Deelder, Dante, Vasalis, Tellegen, Fosko e.a.) gezongen of gesproken door Raggende Man Bob Fosko of Beeswamp-zangeres Beatrice van der Poel. Overweldigend! (Aloha ’02)

Gitariste Corrie van Binsbergen verrast keer op keer met interessante en goeddoordachte concepten. Is het pop? Is het jazz? is het cabaret? En hoe! Maar: geen slappe muziek met puberale zwijmelteksten. Ook geen ‘klankonderzoek’, noch gezeglijke mainstreamjazz. En al helemaal geen melige studentikoze leukerigheid. De muziek van Corrie en de Grote Brokken is grillig, plastisch, humoristisch, ze stampt en swingt en schurkt tegelijkertijd behaaglijk tegen het Frank Zappa-idiooom. En je kunt er vreselijk om lachen. (Klank & Show ’02)

In een tijd dat musicals ‘hot’ zijn en het Van den Ende concern daarmee goed scoort bij een heel groot gemiddeld publiek, zijn er gelukkig nog uitzonderingen in muzikaal Nederland die hun nek durven uitsteken en een opera(!) brengen. In Nederland is er maar één iemand die zo’n project op poten durft te zetten en dat is gitariste CVB. Een fantastische muzikale reis om de wereld. Zeer aangeraden (Hifi.nl)

Bandleider Van Binsbergen laat ieders ware talent boven komen. Het komt niet vaak voor dat een muziekopvatting op literaire wijze wordt verwoord, maar gitariste en bandleider Corrie van Binsbergen krijgt het voor elkaar. (Volkskrant ‘00)

Van Binsbergen brengt ‘Kado’ eigengereid en eigenwijs. De gitariste presenteerde dit weekeinde niet alleen een hecht ingespeelde band, maar ook een volgroeid muzikaal concept, waarin de uiteenlopende ingrediënten elkaar meer dan ooit harmonieus aanvullen. (Trouw ’00)

Van Binsbergen is superieur. Van Binsbergen mag er dan misschien geen naam voor hebben, haar nieuwe creatie is simpelweg superieur muziektheater. (NRC ’00)

Meer
Website by HOAX Amsterdam