Olijven moet je leren lezen met Ellen Deckwitz

Een magnetisch performer, die de woorden laat tollen, buitelen, opstijgen en overweldigen. — De Volkskrant

Ellen Deckwitz performance Corrie van Binsbergen gitaar Martijn Grootendorst live video

De bundel‚ Olijven moet je leren lezen’ verscheen in 2016, een aanstekelijk en zeer toegankelijk boek, waarin Ellen Deckwitz een lans breekt voor de poëzie. In een live action betoog doet zij dat op het podium nog eens dunnetjes over. Gitariste Corrie van Binsbergen tovert daarbij korte films voor de oren en videast Martijn Grootendorst projecteert pakkende beelden.

Acht regels kunnen, volgens Ellen Deckwitz, de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm in één. Poëzie is zo veel meer dan we denken: ze kan tegelijkertijd grappig én schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend.

Wees niet bang voor stoffig gedoe, dat is met de speelse associërende geest waarover Ellen Deckwitz beschikt absoluut niet aan de orde. De ongeëvenaarde manier waarop zij haar poëzie brengt – Deckwitz won in 2009 Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam – is bovendien een muzikale uitdaging voor Van Binsbergen.

Voorjaar 2018 ging Olijven moet je leren lezen in première. De voorstelling had een succesreprise voorjaar 2019

Meer
Dichter Ellen Deckwitz wordt hemelshoog opgetild door de poëzie tijdens haar voorstelling **** — De Volkskrant, Herien Wensink (13-02-2018)
Deckwitz is ook in het theater vurig pleitbezorger van poëzie — NRC Handelsblad, Kester Freriks (29-01-2018)
Dit smaakt zeker naar meer — Draaiomjeoren.com, Johan Pape (06-01-2018)
Ellen Deckwitz: ‘De Twentse stilte, daar word ik helemaal blij van’ — Tubantia, Theo Hakkert
Website by HOAX Amsterdam