Olijven moet je leren lezen

Een magnetisch performer, die de woorden laat tollen, buitelen, opstijgen en overweldigen. — De Volkskrant

Ellen Deckwitz performance Corrie van Binsbergen gitaar Martijn Grootendorst live video

Voorjaar 2018 ging Olijven moet je leren lezen in première, de voorstelling is voorjaar 2019 nog op een paar plekken opnieuw te zien!

Acht regels kunnen, volgens Ellen Deckwitz, de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm in één. Poëzie is zo veel meer dan we denken: ze kan tegelijker tijd grappig én schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend.

Haar bundel‚ Olijven moet je leren lezen’ verscheen in 2016, een aanstekelijk en zeer toegankelijk boek, waarin de schrijfster een lans breekt voor de poëzie. In een live action betoog doet zij dat op het podium nog eens dunnetjes over. Gitariste Corrie van Binsbergen tovert daarbij korte films voor de oren en videast Martijn Grootendorst projecteert pakkende beelden.

Wees niet bang voor stoffig gedoe, dat is met de speelse associërende geest waarover Ellen Deckwitz beschikt absoluut niet aan de orde. De ongeëvenaarde manier waarop zij haar poëzie brengt – Deckwitz won in 2009 Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam – is bovendien een muzikale uitdaging voor Van Binsbergen.

Meer