Een Huid van Klank

Beatrice van der Poel zang Marieke Schut hobo David Kweksilber klarinetten Koen Kaptijn trombone Joey Marijs mallets Marijke van Kooten viool Liesbeth Steffens altviool Sebastiaan van Halsema cello Vuma Levin gitaar Benjamin Jephta bas Jeroen Batterink drums

In Een Huid van Klank is de stem van Antjie Krog leidend. Corrie van Binsbergen maakt een selectie van haar gedichten en componeert een muzikaal scenario voor musici van Asko|Schönberg, zangeres Beatrice van der Poel en een jazztrio rondom de Zuid-Afrikaanse gitarist Vuma Levin.

Corrie over Een huid van klank:

Toen ik de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog een paar jaar geleden een gedicht hoorde declameren bij radio Kunststof stond ik aan de grond genageld. Dat geluid, die dictie, die klank van die taal! Ik werd van m’n sokken geblazen. Ik weet dat Antjie ook live een geweldige performer is, maar wil juist uitgaan van dat wat mij triggerde, het geluid van haar stem. Wanneer een dichter live spreekt moet je de muziek aanpassen, die blijft toch meer ‘underscore’. En de aandacht van het publiek gaat bijna onontkoombaar naar de dichter. Wanneer je werkt met puur het geluid van de stem krijg je op het podium een totaal andere dynamiek. De focus wordt naar de klank gezogen. In de muziek kun je meer volume en dynamiek inzetten. En je kunt nauwkeuriger op de opname van de stem componeren. Sommige gedichten vormen bouwstenen voor een song gezongen door gastsoliste Beatrice van der Poel.

Meer