Josse De Pauw in Concert

Ze kleurt buiten de lijnen. Ik hoop dat ze later met dezelfde vrolijke baldadigheid het leven te lijf gaat. — Josse De Pauw - uit 'Werk' (over dochter Hana)

Van Binsbergen nodigde Josse De Pauw in 2005 uit voor haar serie Schrijvers in Concert. Ze had een keuze gemaakt uit zijn bundel Werk, een veel bekroonde bundeling van notities, aanstekelijke beschouwingen, dagboekfragmenten, theaterstukken en verhalen. Die eerste muzikale ontmoeting – zonder repetitie met de schrijver zelf – was zeer memorabel, zowel voor het aanwezige publiek als voor henzelf.

De samenwerking tussen De Pauw en Van Binsbergen bleef en werd in 2010 voortgezet in hun opera ‘over de bergen’ en de duovoorstelling Geletterde Mensen (2013) en Mirakel (2016).

De opname van hun eerste concert werd later uitgebracht door Rubinstein. ‘Werk in Uitvoering” werd daarna nog een aantal malen gespeeld in Vlaanderen en Nederland. Met een bijzondere line up van drie trio’s.

IMPROTRIO:
Tobias Delius tenorsax, klarinet Wilbert de Joode contrabas Alan ‘Gunga’ Purves percussie
STRIJKTRIO: 
Tineke de Jong viool Baptist Kurvers altviool Marjolein Meijer cello                                            BRUGTRIO:
Albert van Veenendaal (prepared) piano Jan Willem van der Ham fagot & altsaxofoon CVB gitaar

Meer