Remco Campert in Concert

Ik heb nu al heimwee — Remco Campert, na afloop van hun eerste concert

Jan Willem van der Ham fagot, altsax Tobias Delius tenorsax, klarinet Angelo Verploegen trompet, flügelhorn Joost Buis trombone, lapsteel Albert van Veenendaal (prepared) piano Corrie van Binsbergen gitaar Wilbert de Joode contrabas Alan ‘Gunga’ Purves percussie Tineke de Jong viool Annette Bergman altviool Eduard van Regteren Altena cello

Het allereerste concert van Schrijvers in Concert was met Remco Campert. Op 5 februari 2003 in het oude Bimhuis aan de Oude Schans. Campert stond bij Van Binsbergen bovenaan het verlanglijstje van uit te nodigen schrijvers. Ze schreef hem een brief met de uitnodiging en hij belde direct terug. Het concert was gelijk een duik in het diepe omdat ze geen losse stukjes deden maar een doorlopend verhaal, de novelle ‘Als in een droom’.

De Bezige Bij bracht het live opgenomen concert in 2004 uit als luisterboek en de groep deed dat jaar een korte toer door Nederland. Later was Remco Campert een aantal malen speciale gast op het BrokkenBal. Hun laatste optreden was op het jubileum 10 jaar Schrijvers in Concert in 2013.

CVB over ‘Als in een droom’: Dit is een prachtige vertelling, die door zijn opbouw mij direct inspireerde om er iets mee te doen. Het is een soort lappendeken: alledaagse gebeurtenissen, herinneringen, (pogingen tot) droombeschrijvingen; daardoor de ene keer ‘aards’, een andere keer juist poëtisch of abstract.

…Maar ik weet het zeker, ik heb geen drama in me. Ik scheer er maar wat langs. Of ik wil het niet weten. Of: ik hecht niet. Dat zou mijn drama kunnen zijn. ik ben de postzegel die halverwege de bestemming van de envelop loslaat…

(uit: Als in een droom)

 

Meer
Ongewone dwarsverbanden — Algemeen Dagblad, Peter van de Vusse (08-01-2009)
Corrie van Binsbergen is gelukkig nog niet klaar met haar frisse revisie van het jazz & poetry-model — De Volkskrant, Erik van den Berg (14-05-2005)
Corrie van Binsbergen slaat nieuwe wegen in — Vrij Nederland, Rudi Kagie (07-05-2005)
Column Campert — De Volkskrant (08-03-2004)
Website by HOAX Amsterdam