Stukjes

De muziek van Frédérique Spigt, die tevens verteller is, laveert knap tussen zwaarte en lichtheid. — NRC Handelsblad (over de Krijtkring) (07-02-2018)

Frederique Spigt teksten, zang, glasschilderingen Corrie van Binsbergen gitaar, composities Mark Nieuwenhuis trompet, beats, electronica Tijmen Veelenturf viool, toetsen

De caleidoscopische voorstelling Stukjes heeft een ander karakter dan de liedjesvoorstellingen die we van Frédérique Spigt kennen. In sappige, autobiografische anekdotes schildert ze haar leven. Multitalent Spigt brengt tevens haar eerste dichtbundel Misantroop uit, met prachtige tekeningen van eigen hand. Diverse gedichten afkomstig uit deze nieuwe bundel zijn in de verhaallijn verwerkt.

reacties van bezoekers

Ontroerende momenten worden afgewisseld met humor, maar het is vooral het intieme karakter en de puurheid die ons raakt. Wat ons betreft een absolute aanrader.

“En wat een muziek. Net zo spiegelend, verspringend, wisselend, met fantastische muzikanten.”

Van Binsbergen werkte eerder met Spigt in Dansen op een Glazen Plafond (2015) en in de muziektheatervoorstelling Lucy in the Sky (2006). De samenwerking van de twee door de wol geverfde theaterdieren met de jonge musici Mark Nieuwenhuis (trompet, elektronica) en Tijmen Veelenturf (viool, toetsen) is nieuw en belooft veel moois.

STUKJES ZOEK IK
DIE EERDER DOOR MIJN HANDEN ZIJN GEGAAN
STUKJES VAN KARTON
GELEGD GEPAST
STUKJES MET DE OGEN
DIE WIJD OPEN STAAN
TUREND NAAR DE HORIZON
ALERT
TUSSEN DUIZEND DENNENBOMEN
VERLOREN ZIJN GEGAAN
OGEN VAN HET HERT
ZOEK GERAAKT
GAANDEWEG
HOUD MIJ BIJEEN
ALS IK DE PUZZEL LEG

(uit Misantroop, Frédérique Spigt)

Meer
Website by HOAX Amsterdam