THREE AL’S

Wat lopen er toch veel prachtige karakters rond in de kunsten — Het Parool

A.L. Snijders voordracht Albert van Veenendaal prepared piano Alan Purves percussie en meer

De THREE AL’S hadden hun debuut op Oerol 2012. A.L. Snijders ontmoette de TWO AL’S: Alan Purves en Albert van Veenendaal. De Z.K.V.’s (Zeer Korte Verhalen) van schrijver A.L. Snijders bleken uitstekend te passen bij de fantasierijke wereld van ongehoorde klanken van de TWO AL’S. Meer over dit onweerstaanbare duo op deze pagina.

  A.L. Snijders maakte furore als schrijver van columns (onder andere bij Het Parool) en staat nu bekend als een van de grootste schrijvers van het zeer korte verhaal, kortweg zkv genoemd. In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Hij schreef onderstaand Z.K.V. over hun eerste optreden op Oerol.

  Reis
  In het Bostheater op Terschelling staan ze te wachten, Albert van Veenendaal en Alan Purves. Ik ken ze niet, ik ken hun muziek niet. Albert zit achter een geprepareerde vleugel, Alan (die ook nog een Schot is) zit in een potten-en-pannenkeuken met snerpende fluitjes, schreeuwende biggen en een gewurgde haan. Ik lees een klein verhaal voor. Als ik zwijg, improviseren ze. Als ze ophouden, begin ik weer. Na een half uur ben ik zo meegesleept, dat ik ze voor de open microfoon een klassiek voorstel doe: Aan het eind van de dag gaan we niet terug naar Harlingen, we varen naar Finland en maken dan een reis door Rusland, Mansjoerije, Oezbekistan, Buiten-Mongolië, China. Elke middag maken we een kleine, universele voorstelling, en over vier jaar zijn we weer terug in Nederland. Ze zijn enthousiast over het plan.

  Meer
  Plastic toeters, fluiten en een innemende A.L. Snijders — Het Parool, Jan Jasper Tamboer (08-05-2017)
  Creatief hoogstaand en van een jongensachtige, onbezonnen ondeugendheid — Jazzenzo, Erno Elsinga (01-05-2016)
  Three Al’s tijdens ZomerJazzFietsTour — JazzFlits, Tom Beetz (15-09-2014)
  Leve Corrie dus! — Moors Magazine, Holly Moors (16-12-2013)
  Snijders is kernachtig, net als wij — Leidsch Dagblad, Ken Vos (14-03-2013)
  Website by HOAX Amsterdam